Volledig scherm
Manon Bosch tekent het contract, waarmee ze zich verbindt aan Achilles'29. Na vijf jaar verruilt de keepster Eldenia voor de nieuwe eredivisionist uit Groesbeek. © Eveline van Elk

Topklasser Eldenia verliest keepster en topscorer

ARNHEM - Eldenia moet het komend seizoen stellen zonder keepster Manon Bosch en topscorer Cynthia Hartendorf. Bosch verruilt de topklasser uit Elden voor Achilles’29 dat aankomend seizoen met een nieuw vrouwenteam in de eredivisie speelt. Spits Hartendorf keert terug naar SC Woezik, dat recent naar de topklasse promoveerde. Daarnaast gaat verdediger Shalisa Leming naar DTS’35 uit Ede, de kersverse kampioen van de topklasse.

Bosch belandde op een scoutingslijst van de nieuwe trainster van Achilles, Judith Thijssen. “Toen is ze afgelopen seizoen een aantal wedstrijden komen kijken en wat ik toen heb laten zien, was goed genoeg om een plekje in de selectie af te dwingen”, vertelt Bosch, die er heel blij mee is. “Ik had er eigenlijk nooit rekening mee gehouden op mijn 25ste nog eens in de eredivisie te spelen.”

De plek van Bosch onder de lat wordt ingenomen door Rilotte Brouwer, die overkomt van Jong PEC Zwolle. Ook speelsters Maud Sakbal (Trekvogels), Iris Thus (FC Gelre) en Angela van Rooij (Nooit Gedacht) sluiten aan bij Eldenia.

Amateurvoetbal