Volledig scherm
FC Lienden werd door eersteklasser Kloetinge afgetroefd in de voorronde van de TOTO KNVB beker. © Johan Van Der Heijden

Van de Haar furieus na bekerdebacle FC Lienden

KLOETINGE - Trainer Hans van de Haar gaf negen spelers van zijn ploeg een onvoldoende en sprak van ‘één van de grootste teleurstellingen’ in zijn trainersloopbaan. De bekeruitschakeling van de derde divisionist tegen eersteklasser Kloetinge (1-0) was ‘een grote schande’ volgens de trainer.

,,Ik ben er nog niet achter waar het aan heeft gelegen”, foeterde Van de Haar na, die Kloetinge in elk geval veel meer strijd zag leveren dan zijn eigen ploeg.

De thuisploeg - die twee klasses lager speelt dan FC Lienden - kreeg in de eerste helft de beste kansen maar doelman Menno Heus stond in de weg.

Aan de andere kant was Guyon Fernandez dichtbij een treffer, maar ook hij raakte de doelman. ,,Menno was één van de twee spelers die een voldoende scoorden. De andere was Sten Vreekamp. Verder was het helemaal niets. Dit pik ik écht niet”, baalde Van de Haar verder na.

In de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Heus haalde een Kloetinge-aanvaller onderuit en de bal belandde op de stip. Spits Jeremy Hubregtse faalde niet: 1-0. In de slotfase kreeg Tom Menting nog een kans op de gelijkmaker, maar zijn schot ging in het zijnet; einde bekeravontuur voor FC Lienden.

,,We zijn een club in opbouw. De TOTO KNVB beker is de snelste manier om geld te verdienen. Ik heb ook mijn verantwoordingen naar onze sponsoren. Of dit consequenties heeft, weet ik nog niet. Maar het is niet dat ik deze wedstrijd meteen vergeet.”

Zondag start FC Lienden de competitie thuis tegen DEM.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal