Volledig scherm
TEC-trainer Arjan van der Laan. © Foto Raphael Drent

Van der Laan: ‘IJsselmeervogels technisch en tactisch duidelijk sterker dan wij’

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Met zes punten uit twee wedstrijden was TEC het seizoen in de tweede divisie prima begonnen, maar tegen IJsselmeervogels viel de Tielse ploeg van trainer Arjan van der Laan als een kaartenhuis ineen. TEC ging op De Westmaat met 5-1 onderuit tegen de titelkandidaat.

,,We hadden simpelweg teveel moeite met het aanvalsspel van IJsselmeervogels”, merkte Van der Laan. ,,Ik had gehoopt dat we dichter tegen het niveau van een ploeg als IJsselmeervogels aan zaten en met een hoop wilskracht een eind te komen, maar tegen deze ploeg was het niet genoeg. IJsselmeervogels was technisch en tactisch duidelijk sterker dan wij.”

De eerste treffer van de thuisploeg lag er ook al snel in. Ahmed al Azzouti ontsnapte binnen één minuut aan het Tielse centrum - bestaande uit Daan Disveld en Migiel Zeller - en verschalkte ook doelman Jan Schimmel: 1-0.

Maar voordat de formatie van trainer Ted Verdonkschot écht met het mes door de Tielse defensie sneed, kopte Koen van der Biezen in de vijfde minuut TEC nog op 1-1. Uit een uitstekende vrije trap van Wimilio Vink knikte de spits zijn eerste doelpunt van het seizoen binnen.

,,In de eerste twintig minuten had ik het idee dat we de wedstrijd onder controle hadden, maar toen die 2-1 erin lag ging het snel”, baalde Van der Laan. In de 26ste minuut maakte Mike van de Laar er 2-1 van en tien minuten voor rust zorgde oud-FC Lienden-speler Danny van den Meiracker ervoor dat de marge halverwege twee was in het voordeel van IJsselmeervogels: 3-1.

,,En in het eerste kwartier in de tweede helft maakten zij er nog eens twee. Toen was het wel voorbij”, zei Van der Laan. Jeffrey Buitenhuis maakte er na een uur 4-1 van en een paar minuten later bepaalde IJsselmeervogels-aanvoerder Gwaeron Stout de einstand op 5-1. Na twee keer de nul te hebben gehouden, moest doelman Jan Schimmel tegen de Vogels vijf keer vissen. ,,Verdedigend konden er niet genoeg weerstand bieden. Er valt op deze dikke nederlaag ook niets af te dingen”, was Van der Laan eerlijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal