Volledig scherm
Arjan van der Laan (rechts) en Gery Vink staan dit seizoen aan het roer bij TEC. © Foto Raphael Drent

Van der Laan observeert, noteert en analyseert bij TEC

TIEL - Arjan van der Laan is het nieuwe gezicht op de bank van TEC. Met Gery Vink vormt de oud-profvoetballer dit seizoen een duo. De één is niet meer dan de ander: ,,We doen het echt met z’n tweeën.”

Van der Laan heeft er inmiddels drie wedstrijden opzitten als trainer van de Tielse tweededivisionist. Hij wikt, weegt, en trekt over een paar weken de conclusies van de voorbereiding. De komende weken wil Van der Laan gebruiken om naar vastigheden te werken. Stap voor stap. ,,We hebben veel nieuwe jongens bij de ploeg dus proberen veel te rouleren in de oefenduels. Elke wedstrijd weer krijg ik meer informatie van iedereen; zowel fysiek als voetbaltechnisch. Langzaamaan gaan we in de voorbereiding naar het team werken dat het moet gaan doen”, legt Van der Laan zijn werkwijze uit.

Samen met Gery Vink heeft de oud-voetballer van onder meer Sparta Rotterdam en FC Twente het dit seizoen voor het zeggen op De Lok. ,,Die samenwerking gaat vanzelf. We roepen samen onze dingen. Voor de wedstrijd doet Gery zijn zegje, en ik. We doen het echt met z’n tweeën. We bekijken het van week tot week.” Want Vink zit natuurlijk ook nog met zijn rol als assistent-trainer bij Willem II, dat op speeldagen de voorkeur geniet net zoals het afgelopen seizoen. ,,En als Gery er niet is, dan stemmen we dingen van te voren af. Dat maakt verder geen verschil.”

Het duo moet TEC - na de promotie vanuit de derde divisie afgelopen jaar - in de tweede divisie houden. Dat is in eerste instantie het doel van de Tielse club. ,,We moeten bescheiden zijn”, vindt Van der Laan. ,,De tweede divisie is een erg mooie competitie en wij willen ons op een realistische manier meten. Proberen te overleven en handhaven tussen al die grote amateurclubs. Na een wedstrijd of zes zal het krachtsverschil in de tweede divisie wel duidelijk worden. Kijken we dan wel weer waar we staan.”

De wedstrijd tegen Jong ADO Den Haag - de derde in de voorbereiding - ging zaterdag met 1-2 verloren voor de Tielse formatie. Op De Lok kwam TEC nog wel op voorsprong maar nog voor rust werd het 1-1. Na een uur voetballer kwam de derdedivisionist zaterdag (komend seizoen in de competitie bij FC Lienden) op 1-2. Daar bleef het bij. ,,We zijn nu halverwege de voorbereiding en ik ben niet ontevreden over wat ik gezien heb. Maar er zijn nog genoeg punten waarop we kunnen groeien. We hebben nog drie wedstrijden (tegen SDC Putten, Sparta Nijkerk en Vitesse onder 19) om ons voor te bereiden op de start van het seizoen tegen Kozakken Boys.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal