Volledig scherm
RKHVV-VOORWAARTS 2-0. De uitblinkende RKHVV-keeper Raymond van Driel houdt Peter Brinkman van een doelpunt af. foto Fons Sluiter

Van Driel is blijvertje bij RKHVV

HUISSEN - Raymond van Driel heeft in zijn tweede competitieduel voor de Huissense eersteklasser RKHVV zijn waarde wel bewezen. De 26-jarige keeper kreeg tegen het taaie Voorwaarts Twello veel meer te doen dan hem lief was, maar hij deed dat met verve, kundigheid en geluk: 2-0.


Niet zo'n grote verrassing trouwens, want Van Driel is niet zomaar een keepertje. De geboren Rotterdammer (jaartje Sparta), kwam op zijn vijftiende bij Vitesse in deze regio terecht. Maar de lonkende profcarrière bleek niet voor hem weggelegd. Eerst door eigen schuld, geeft hij toe: "Mijn instelling was niet goed. Laat ik zeggen dat ik te veel genoot van het leven. Daardoor moest ik op mijn twintigste weg bij Vitesse. Mijn contract werd niet verlengd."

Vervolgens deed ook het noodlot nog een duit in het zakje. "Na Vitesse kwam ik bij AGOVV", verklaart hij, "maar daar scheurde ik mijn kruisband af. Heb ik vijftien maanden van moeten revalideren. Ik heb een paar keer overwogen de handdoek te gooien, maar Jos Kortekaas, toen de fysio van Vitesse, nu van Ajax, heeft me weer fit gekregen. Dat was een wondertje, hoor. Ik heb echt gedacht dat het voorbij was."

Na de revalidatie kwam hij bij VVV Venlo weer in het profvoetbal terecht. Hij speelde er zelfs een wedstrijd in de eredivisie. "Ja, tegen AZ", kijkt hij terug. "We verloren met 3-1. Het lijkt mooi, keepen in de eredivisie, maar toen zat ik al heel erg te twijfelen of ik wel door moest gaan. Met mijn knie wist ik dat het betaalde voetbal sowieso moeilijk zou worden."

Na dat seizoen hield Van Driel het ook voor gezien bij VVV. "Ik had net een vast contract aangeboden gekregen als financieel adviseur. Heb ik voor mijn maatschappelijke carrière gekozen. Ik heb twee kleine kinderen thuis, dus leek me dat verstandiger. Ik had het ook even helemaal gehad met prestatievoetbal. Ben ik bij Arnhemia in het tweede gaan spelen. Een bierelftal. Kon ik mijn oude hobby weer oppakken, haha."

Maar het begon toch weer te kriebelen. Dus toen trainer Jeroen van Haaren weer aan de bel hing, nam Van Driel het voorstel serieus in overweging: "Hij had een jaar eerder ook al gebeld. Toen was ik er nog niet aan toe, maar nu wel. En zijn voetbalverhaal sprak me aan."

Toch mocht Van Driel in het begin van de competitie op de bank gaan zitten. "In de voorbereiding heb ik door een terugval met de knie een paar weken niet kunnen trainen", legt hij uit. " Toen ik weer fit was, wilde Van Haaren het elftal niet veranderen. Was ik het niet mee eens, natuurlijk, maar ik respecteerde zijn mening. Nu is Dick Evers op zijn beurt geblesseerd en heb ik mijn kans gegrepen. De trainer beslist natuurlijk, maar ik ben niet van plan mijn plaats zomaar af te staan. Het topvoetbal heb ik uit mijn hoofd gezet, maar op dit niveau wil ik nog jaren keepen. Zolang het goed gaat, blijf ik lekker hier spelen."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal