Volledig scherm
SC Veluwezoom-trainer Jhon van Beukering. © Erik van 't Hullenaar

Veluwezoom-trainer Van Beukering een jaar geschorst

ARNHEM - Jhon van Beukering is zwaar gestraft. De oud-prof zou volgens de tuchtcommissie van de KNVB bij het bekerduel SC Veluwezoom C1-DVC'26 C2 fysiek geweld hebben gebruikt ten opzichte van een speler van de bezoekers uit Didam. Die conclusie leverde de oud-prof een schorsing van liefst twaalf maanden op.

Het bekerduel op sportpark De Pinkenberg in Velp op 2 september liep kort voor tijd uit de hand. De verklaringen over wat de rol van de oud-prof van Vitesse, De Graafschap, NEC en Feyenoord zou zijn geweest lopen zeer uiteen. Volgens preses Hans Knaken van SC Veluwezoom was er weinig aan de hand. "Nadat een speler van DVC rood had gekregen liep Jhon op hem af. Hij is op zijn hurken bij hem gaan zitten en heeft hem vermanend toegesproken. Daarbij heeft Jhon zijn handen op de schouders van de speler gelegd. Dat is alles."

De lezing van tegenstander DVC'26 staat daar volledig haaks op. Daarin wordt gesproken van fysiek geweld en een klap. Knaken gruwelt daarvan en steekt zijn handen in het vuur voor Van Beukering, die bij zijn club oefenmeester is van het eerste zaterdagteam. "Er is absoluut geen tik uitgedeeld, daar ben ik van overtuigd", zegt de voorzitter.

De uitkomst van de tuchtzaak is voor Knaken een grote teleurstelling. "Vooraf hadden we een goed gevoel. Dan is dit een enorme domper. Ik ben er ondersteboven van." Knaken laat weten dat Van Beukering in beroep gaat. "We wachten de onderbouwing van de uitspraak af, maar een beroep is zeker." Jhon van Beukering zelf wilde geen commentaar leveren op de uitspraak van de tuchtcommissie.

Die betekent dat Van Beukering een jaar lang geen wedstrijden mag coachen en ook geen trainingen mag verzorgen. Daarnaast is voetballen taboe voor de Velpenaar, die bij zondag eersteklasser AFC Arnhem ook nog assistent is van broer Dennis.

Naast Jhon van Beukering werd ook SC Veluwezoom bestraft door de tuchtcommissie. De club kreeg een boete van 150 euro, omdat er publiek op het veld zou zijn geweest. Knaken ontkent opnieuw: "Dat is absoluut niet waar. Het ging om het eerste zaterdagteam, dat na die bekerwedstrijd op hetzelfde veld trainde. Dat hebben we de tuchtcommissie ook uitgelegd, maar er is niet geluisterd." Veluwezoom gaat niet in beroep tegen de boete.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal