Volledig scherm
Vianen-aanvoerder Roy Daamen baalde gruwelijk van de zepert tegen Ollandia (1-7). Foto: Toin Damen/Pro Shots

Vianen Vooruit afgeschminkt in Boekel

BOEKEL - In de halve finale om promotie naar de vierde klasse heeft Vianen Vooruit een oorwassing gekregen. In Boekel was de ploeg van trainer Marco Benneheij niet opgewassen tegen Ollandia: 1-7.

Na de 4-2 nederlaag tegen Constantia was Vianen Vooruit aangewezen op een herkansing in de nacompetitie. Dit pakte zondag verschrikkelijk uit. Met name in de tweede helft liep de tegenstander uit Olland de defensie van Vianen aan alle kanten voorbij.

Ollandia-middenvelder Rob van der Heijden zette zijn ploeg na ruim een kwartier op voorsprong (0-1). Een minuut later kon Bart van Dongen de stand alweer gelijk trekken, maar voor open doel faalde de Vianen-aanvaller opzichtig. Ollandia liep uit naar 0-3 door goals van wederom Van der Heijden en Bart van den Tillaart. Voor rust benutte Roy Daamen een cruciale strafschop waardoor Vianen weer hoop kreeg (1-3).

Die hoop vervloog na Daamens tweede penalty. De aanvoerder van de nummer twee van de vijfde klasse G miste vanaf elf meter. Vianen legde vervolgens de rode loper uit voor Ollandia. Jos Leenderts, Van der Heijden, Robert Erven en Ronny Thomassen bezegelden het Vianense lot: 1-7.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal