Volledig scherm
Vianen Vooruit-aanvoerder Roy Daamen jaagt HBV'er Ruud Toonen op in het heenduel in de nacompetitie. © Theo Peeters

Vianen Vooruit blijft derdeklasser na derbyzege op HBV

BEERS – Vianen Vooruit blijft nog een jaar in de derde klasse. De Brabantse ploeg won zondagmiddag ook de 2de derby in een week van HBV: 0-1. Het elftal van trainer Dennis Kroes was in het heenduel van het tweeluik al met 2-1 te sterk voor de gemeentegenoot. Rik Willemsen tekende voor het enige doelpunt in de return.

De matchwinnaar scoorde na ruim een uur spelen. Hij kopte een hoge voorzet hard en hoog achter HBV-doelman Roy Toonders. Daarna kon Vianen Vooruit de wedstrijd rustig uitspelen, omdat HBV nog twee doelpunten moest maken om er een verlenging uit te slepen. Dat lukte de Beerse thuisploeg niet, alhoewel het voor rust wel de nodige kansen kreeg.

Kansen
De grootste mogelijkheden waren voor Jeroen van Sonsbeek (kopbal net over het doel) en spits Jeroen Dirks (zijn poging zag werd gepakt door doelman Niels Verbiesen). Voor de uitploeg kreeg Mark Daamen vlak voor rust nog een vrije schietkans, maar zijn poging ging naast.

Feestje
Vianen Vooruit vierde na afloop een feestje op sportpark Calbroek. Na een zwaar seizoen en de nacompetitie blijft de club in de derde klasse. HBV kan na een 2de plaats in de vierde klasse terugkijken op een mooi eerste seizoen in de vierde klasse, maar de absolute beloning in de vorm van promotie blijft dus uit.

Amateurvoetbal