Vierdeklasser Terborg (blauwe shirts) speelde op 8 maart in Miste tegen MEC de laatste wedstrijd in haar bestaan in het zondagvoetbal.
Volledig scherm
Vierdeklasser Terborg (blauwe shirts) speelde op 8 maart in Miste tegen MEC de laatste wedstrijd in haar bestaan in het zondagvoetbal. © Theo Kock

Voetballandschap in regio wijzigt toch; ook al is er geen promotie en degradatie

DOETINCHEM - De amateurvoetbalcompetities zijn door het coronavirus per direct gestopt. De KNVB laat niemand promoveren of degraderen, maar toch ziet het voetballandschap er in het seizoen 2020-2021 anders uit.

Veel clubs hadden voor de uitbraak van het coronavirus al aangegeven over te stappen van het zondag- naar het zaterdagvoetbal.

In de vierde klasse C keert vv Terborg komend seizoen niet meer terug. De 100-jarige club speelde op zondag 8 maart tegen MEC in Miste haar laatste competitieduel op zondag. De Paasbergclub stapt in september over naar de vierde klasse van het zaterdagvoetbal.

Dat doen nog  meer clubs in het district Oost. De hoofdklasse van het zondagvoetbal telt volgend seizoen geen 32 maar 30 verenigingen, omdat Quick’20 (Oldenzaal) en MSC uit Meppel naar de zaterdag verkassen.

Gat in eerste klasse D

In de eerste klasse E op zondag, waarin FC Winterswijk acteert, komen twee plaatsen vrij. Rigtersbleek uit Enschede en De Zweef (Nijverdal) gaan naar de zaterdag.

Ook de tweede klasse I raakt een ploeg kwijt: WAVV uit Wageningen legt zich vanaf dit najaar alleen nog toe op het zaterdagvoetbal.

Verder ontstaat er een gat in de eerste klasse D op zaterdag, omdat DFS Opheusden vrijwillig terugkeert naar de laagste (vierde) klasse. Of de KNVB de opengevallen plaatsen in de hoofdklasse en lager op zal vullen is nog onbekend.

Amateurvoetbal