Volledig scherm
Archieffoto © DG

Voetbalsters RKHVV loten ADO kwartfinale beker

HUISSEN - De vrouwen van RKHVV zorgden zaterdag voor een verrassing in het KNVB bekertoernooi door thuis in de achtste finale met 4-2 (1-1) te winnen van eredivisionist Telstar. De Huisensen ontvangen op 12 maart in de kwartfinale ADO Den Haag voor een plek in de halve finale.

RKHVV startte goed in de wedstrijd tegen Telstar, maar de bezoekers kwamen via een treffer van Lotte Hopman toch op 0-1. Vlak daarna kreeg Suus Daniëls van de thuisploeg vanaf elf meter de kans op 1-1, na een overtreding op Milou Engelen en zij faalde daarin niet. Een kwartier na rust kwam Telstar opnieuw op voorsprong, nu via Katja Snoeijs.
Dat de thuisploeg toch won kwam door de alerte invalster Kelly de Poel. Zij tikte eerst een inzet van Carolien Filippo binnen (2-2) en was kort daarna alert toen Filippo op de paal schoot (2-3). Het vierde doelpunt kwam op naam van Anne Maguire. Loïs van Daalen haalde het einde overigens niet. Zij botste kort voor tijd met haar hoofd op het hoofd van Snoeijs, waarna beide speelsters niet verder konden spelen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal