Volledig scherm
Vitesse'08-spelers Azis Ait-Bassou (links) en Safa Kizir in actie. © Theo Peeters

Volop eigen doelpunten in derde klasse

NIJMEGEN - Vitesse'08 heeft zijn eerste zege van het seizoen binnen. De Gennepse formatie, voor het eerst actief in de Nijmeegse derde klasse D, versloeg zondagmiddag op de eigen Heykuul Trekvogels met 2-0.

Trekvogels-speler Gijs van den Broek werkte na een klein halfuur een voorzet van Rob Janssen achter zijn doelman. Safa Kizir zette in de 72ste minuut de eindstand op het scorebord.

Ook Vianen Vooruit werd geholpen door de tegenstander. De ploeg van trainer Niels Voet klopte SCE met 0-1 door een goal van SCE’er Robbin van Zantvliet. Vianen Vooruit (Stijn Bardie) en SCE (Zakaria Kerkri) eindigden allebei het duel met tien man.

Milsbeek verloor bij de rentree in de derde klasse van Union: 0-3. Siemen van Straaten scoorde de openingstreffer tegen zijn oude club Milsbeek, Niek Smulders schoot in eigen goal en Niels Voss maakte de 0-3.

  1. Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad
    COLUMN

    Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad

    Een wereldgoal in Lent, die je normaal alleen op de PlayStation ziet. Met een omhaal maakt Niek Temmink namens DVOL diep in blessuretijd de 1-1 tegen het Arnhemse Eendracht. Na die goal gebeurt er - op een warme oktobermiddag, die in de tweede helft broeierig heet wordt - van alles. De Arnhemmers koken van frustratie, een DVOL-speler gaat grijpend naar zijn hoofd naar de grond en scheidsrechter El Hassnaoui beloont na het affluiten een Eendrachtspeler met rood voor zijn fanatieke protest.

Amateurvoetbal