Volledig scherm
Vitesse'08-spelers Azis Ait-Bassou (links) en Safa Kizir in actie. © Theo Peeters

Volop eigen doelpunten in derde klasse

NIJMEGEN - Vitesse'08 heeft zijn eerste zege van het seizoen binnen. De Gennepse formatie, voor het eerst actief in de Nijmeegse derde klasse D, versloeg zondagmiddag op de eigen Heykuul Trekvogels met 2-0.

Trekvogels-speler Gijs van den Broek werkte na een klein halfuur een voorzet van Rob Janssen achter zijn doelman. Safa Kizir zette in de 72ste minuut de eindstand op het scorebord.

Ook Vianen Vooruit werd geholpen door de tegenstander. De ploeg van trainer Niels Voet klopte SCE met 0-1 door een goal van SCE’er Robbin van Zantvliet. Vianen Vooruit (Stijn Bardie) en SCE (Zakaria Kerkri) eindigden allebei het duel met tien man.

Milsbeek verloor bij de rentree in de derde klasse van Union: 0-3. Siemen van Straaten scoorde de openingstreffer tegen zijn oude club Milsbeek, Niek Smulders schoot in eigen goal en Niels Voss maakte de 0-3.

  1. Duno: Tien jaar later
    column

    Duno: Tien jaar later

    Duno-uit, dat was – toen ik tien jaar geleden zelf nog een poging tot voetbal waagde – geen potje waar ik naar uit keek. Integendeel. Ik speelde bij Wodanseck en de wedstrijd tegen Duno was onze streekderby in de vierde klasse zaterdag. De verpersoonlijking van Duno was Hans Bisdonk, een Jaap Stam met sik. Een keiharde verdediger die qua postuur niet zou misstaan op een rugbyveld. Duno had meer stoere kerels die ook van voetbal genoten als ze de bal niet hadden. De ochtend na zo’n derby kon ik amper uit bed komen.

Amateurvoetbal