Volledig scherm
Trainer Ales Jurcik van SSS'18 (l) en Sjoerd van der Coelen van Volharding. © Ed van Alem

'Voor de derby hebben spelers geen extra motivatie nodig'

OVERLOON/VIERLINGSBEEK - De grootste derby van de regio is na een jaar afwezigheid terug. SSS’18 en Volharding staan zaterdag (aanvang 18.00 uur) voor het eerst in de eerste klasse tegenover elkaar. De Gelderlander blikt met de Venrayse trainers van de clubs vooruit.

,,Voor deze wedstrijden hebben de jongens geen extra motivatie nodig”, stelt SSS-trainer Ales Jurcik vast. ,,Dat zou niet goed zijn”, vult coach Sjoerd van der Coelen van Volharding aan. Jurcik: ,,Ik moet mijn spelers eerder afremmen. Juist niet te veel de nadruk leggen op de tegenstander. Bij deze wedstrijden zijn ze al erg gefocust. Er is meer spanning en meer strijd dan normaal.”

Jurcik en Van der Coelen speelden in het verleden samen bij SV Venray. ,,Na afloop van een onderlinge wedstrijd drinken we altijd samen wat. Dat zal dit keer ook zo zijn, net als na de nacompetitiefinale van twee jaar geleden”, zegt Jurcik. Van der Coelen: ,,Dat is misschien ook wel het verschil met twintig jaar geleden, als ik de verhalen mag geloven. Toen misgunden ze elkaar alles. Dat is tegenwoordig anders. Als de wedstrijd begint, is het volle bak. Na het duel mag je een halfuur balen. Daarna drinkt iedereen een biertje met elkaar.”

Lees in De Gelderlander editie Maasland van zaterdag een voorbeschouwing op de derby tussen SSS'18 en Volharding.

Amateurvoetbal