Volledig scherm
VVA'71 op archiefbeeld. © Herman Stöver

VVA'71 deelt cadeautjes uit aan Ajax

ACHTERBERG - VVA'71 verloor zaterdag ook de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen met ruime cijfers. Na de eerdere nederlaag op eigen veld tegen SDC Putten (1-4) verlieten ook de amateurs van Ajax sportpark De Meent met de volle buit: 0-3.

Toch had er voor de Achterbergers wel degelijk een goed resultaat ingezeten. Sterker nog, het elftal van trainer Johan de Man was in de eerste helft de bovenliggende partij en kreeg enkele goede mogelijkheden om te scoren. Anouar Tmim en de verdienstelijk spelende Jos Henken misten echter in kansrijke positie. Datzelfde gold voor Derek de Bruijn, die tijdens zijn actie wel werd neergehaald. Scheidsrechter Wesdorp verzuimde echter een strafschop te geven.

Na de hervatting gaf VVA'71, dat vorige week ook al verloor van LRC Leerdam, de wedstrijd zomaar uit handen. Ajax-aanvoerder Kevin de Visser was zeven minuten na rust het eindstation van een prima aanval. Twee minuten later maakte Kenneth Misa-Danso dankbaar gebruik van een foute terugkopbal van gelegenheidsaanvoerder Mourad Marbouh: 0-2.

Het geloof in een goed resultaat ebde daarna weg bij de thuisploeg, die in de tweede helft nauwelijks nog gevaar stichtte. Een kwartier voor tijd gaf het elftal van De Man ook nog een derde treffer weg. Doelman Dennis Vinken gooide de bal pardoes in de voeten van Donny van der Dussen. De middenvelder bedacht zich geen moment: 0-3.

Amateurvoetbal