Volledig scherm
RKZVC ontvangt zondag Hollandia. Foto Marina Popova © Marina Popova

Weer een historische zondag voor RKZVC

ZIEUWENT - RKZVC speelt zondag tegen Hollandia het eerste thuisduel ooit in de hoofdklasse. Het wordt wéér een historische dag in Zieuwent.

RKZVC-trainer Lau Knippenborg verheugt zich op het duel met Hollandia uit Hoorn in de hoofdklasse A, de eerste thuiswedstrijd van de Zieuwentse club op dit niveau. ,,Ik heb wat info ingewonnen en hoor ook van andere trainers dat Hollandia een van de betere voetballende ploegen is. Daar spelen we doorgaans graag tegen.”

Knippenborg, die met RKZVC het eerste duel in de hoofdklasse (1-0 bij Fortuna Wormerveer) won, moet het zondag stellen zonder de geblesseerden Sven Jurjus en Jouke Knippenborg. In de aanloop naar deze historische zondag kon de trainer weinig aan zijn spelers merken. ,,De jongens beleven dit op een nuchtere manier, ze gaan er goed mee om.”

In dezelfde hoofdklasse gaat Silvolde zondag op bezoek bij DEM in Beverwijk. ,,Daar spelen we zonder Roy Bouwman die geblesseerd is en Gijs Hakvoort die een schorsing uitzit”, merkt trainer Dennis van Beukering van Silvolde op. Na de 4-3 zege in de eerste speelronde waakt Van Beukering voor euforie. ,,We gaan niet zweven, we weten dat we ook een beetje geluk hebben gehad.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal