Volledig scherm
Linksbuiten Bram Kooijmans van Woezik (r) in actie tegen Heerenveen. © Eveline van Elk

Woezik laat zege liggen bij debuut in hoofdklasse

WIJCHEN - Woezik heeft een punt gepakt bij zijn debuut in de hoofdklasse. De Wijchense formatie liet zondagmiddag op eigen veld de kans op een overwinning liggen tegen de amateurs van Heerenveen. Het team van trainer Ton Kosterman bleef tegen de Friezen steken op een doelpuntloos gelijkspel.

De thuisploeg maakte in de eerste helft indruk met prima positiespel. Woezik, twee jaar geleden nog tweedeklasser, drukte het overwicht echter niet uit in de score. Binnen tien minuten waren Gijs Diebels (stift van dertig meter) en Jesse Vreman (op de paal) dichtbij de openingstreffer. Net voor rust faalde Thijs van der Velden oog in oog met doelman Justin van der Dam.

Heerenveen gokte vooral op de counter. Dat spel leverde na een halfuur gevaar op toen Stefan Bollen ontsnapte uit de Wijchense defensie. De vleugelaanvaller scoorde zelfs, maar zijn doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Diezelfde Bollen en Jordy Veenstra probeerden het na rust nog van afstand, maar Nicholas Skverer liet zich niet verrassen.

Woezik drong het laatste kwartier nog aan, zeker nadat Heerenveen het puntje koesterde met het inbrengen van een extra verdediger. De kampioen van de eerste klasse E van vorig seizoen was via Floris Florussen en invaller Mohammed El Haddouti nog dichtbij de winnende treffer.

Amateurvoetbal