Volledig scherm
PREMIUM
© Roberto Maldeno

Hoofdsteun

Column'Hij lijkt zo gehandicapt.' We hebben een nieuwe rolstoel. Precies dezelfde als de oude rolstoel, alleen is hij een maatje groter en komt de hoofdsteun verder naar voren. Job leunt er met zijn hoofd tegenaan - wat het idee is van een hoofdsteun. Maar hier zitten wij dus mee, dat hij er door die steun in zijn nek zo gehandicapt uitziet.

Het slaat natuurlijk he-le-maal nergens op. De hoofdsteun zit vast aan een enorme oranje rolstoel. In die enorme oranje rolstoel zit Job bij mooi weer bovenop een uit de kluiten gewassen rolstoelfiets van meer dan een meter breed. Er zal werkelijk geen persoon op de wereld zijn die denkt 'hé dat knaapje is niet gehandicapt'. 

  1. Geweldig! Job in de oude rolstoel van de briljante Stephen Hawking
    PREMIUM
    Column Annemarie Haverkamp

    Geweldig! Job in de oude rolstoel van de briljante Stephen Hawking

    Als ik dan toch zo’n 18.000 euro neertel voor een rolstoel, wil ik ook twee voetensteunen in plaats van één voetensteun. En ik zou er niet mee akkoord gaan dat op de zwenk-wieltjes de banden ontbreken. Op de site van veilinghuis Christie’s bestudeer ik Stephen Hawkings rolstoel, die meer lijkt op een elektrische stoel uit een vergeten horrorfilm. Het genie verplaatste zich eind jaren 80 in dit karretje.

Columns