Volledig scherm
PREMIUM
Anwar Manlasadoon ©

De 'kansarmen' uit Syrië doen het hier heel goed

Anwar burgert inStuderen, studeren, studeren, dat is het motto dat ouders hun kinderen meegeven. Studeren is de hoop op een goede toekomst voor hen, op een 'hoge' functie en een mooi inkomen. Mijn ouders zeiden dat ook. Ze hoopten op een beter leven voor mij. Ik ging naar de universiteit in Aleppo en studeerde af als advocaat. 

Toen de oorlog uitbrak in Syrië vertrok ik naar Nederland. Nu ben ik hier al bijna drie jaar en heb ik niets. Mijn diploma is hier niet geldig. Ik volg een hbo-opleiding in de hoop dat ik als dertiger zonder werkervaring straks nog ergens aan de bak kom. 

  1. ‘Ik wil graag opnieuw beginnen in Nederland, zonder vlaggen’
    PREMIUM
    Anwar burgert in

    ‘Ik wil graag opnieuw beginnen in Nederland, zonder vlaggen’

    In Nederland is een vlag een mooi symbool. De driekleur wordt gebruikt als het feest is, als we om respect vragen of als we trots zijn. Sinds de oorlog in Syrië houd ik niet meer van vlaggen. Syrië heeft er drie. Een die hoort bij president Assad, een voor de Koerden en een voor de rebellen. De 'Assadvlag' is eigenlijk gewoon de nationale Syrische vlag, maar omdat hij al lang de baas is in het land ,wordt deze inmiddels geassocieerd met hem.

Columns