Volledig scherm
PREMIUM

Een jonger iemand voorrang geven, ik zou het niet over mijn hart kunnen verkrijgen

Anwar burgert inHet coronavirus zorgt er momenteel in de wereld voor dat het recht op een medische behandeling steeds minder een recht wordt. Vooral ouderen zijn de dupe, hun plek op een intensive care is niet gegarandeerd. 

We waren in de wereld goed voorbereid op onheil. Met wapens, legers, tanks en soldaten. Daar waren we zo druk mee dat we de gezondheidszorg zijn vergeten. 

Quote

Daar is de fase van oorlogsge­nees­kun­de al ingegaan, wat betekent dat de artsen mogen kiezen wie er leeft en wie sterft

De sterkte van elke natie blijkt af te hangen van heel iets anders, namelijk van de hoeveelheid beademingsapparatuur en voorraad aan beschermende kleding.

  1. De school is niet alleen een plek waar les wordt gegeven, het is ook waar ik contact zoek met anderen
    PREMIUM
    Anwar burgert in

    De school is niet alleen een plek waar les wordt gegeven, het is ook waar ik contact zoek met anderen

    ‘Beste allen, ik ben gestopt met mijn studie, omdat ik mijn draai en motivatie niet meer kan vinden in de studie', appte een klasgenoot ons. Het is een nachtmerrie die ik iedere nacht krijg. Tijdelijk stoppen en uitrusten tijdens deze crisis betekent studievertraging oplopen. Dat wil ik niet. Toch lukt het niet dezelfde motivatie als voor de coronacrisis te vinden.

Columns