Volledig scherm
PREMIUM
Anwar Manlasadoon ©

Ik kan bijna niet geloven dat er ineens zoveel vrijheid is

Anwar burgert inEven leek het erop dat de oorlog in Syrië niets zou veranderen. President Bashar al-Assad nog altijd aan het roer, alleen met een stuk minder onderdanen. Nu hij het land weer opbouwt, is hij als eerste begonnen met het in ere herstellen van alle standbeelden van zijn vader. Tja, daar gaan we weer.

Toch is het land de laatste jaren heel snel veranderd. Als ik Syrische televisie kijk, haal ik geregeld mijn huis- en landgenoot Ahmed erbij om mijn verbazing te delen. 

  1. Studeren
    PREMIUM
    Anwar burgert in

    Studeren

    De nieuwe Syrische studenten op de HAN, ik heb met ze te doen. Een jaar geleden voelde ik mij net zo. Verloren en dom. In de eerste maand van een studie is het taalniveau ontzettend wennen. Mijn huisgenoot Ahmad zei: ,,Ik ging vooraan zitten zodat ik de docent goed kon horen. Toen gaf hij mij de beurt! Ik had niets van de vraag begrepen. Ik voelde mij zo dom tegenover de rest van de klas. Het is net alsof ze de Koran behandelen, zo moeilijk is het.'' (Het taalniveau in de Arabische Koran is heel hoog en soms moeilijk te begrijpen.)

Columns