Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / Patricia Rehe

In Nederland is een school net een winkel. De leerlingen en de ouders zijn de klanten

Anwar burgert in'Ik ben ooit gepest en daarom ga ik nog steeds naar de psycholoog', hebben al veel Nederlanders aan mij verteld. 'Wat deed de docent toen?', vraag ik dan altijd.

4 reacties

 • M VDZ.

  1 maand geleden
  In mijn tijd was de docent een mens met gezag. Jij stond als scholier achter je stoel en wachtte erop dat de docent zei dat je möcht gaan zitten. Hoedies of broeken met gaten waren verboden, net als broeken en rokken hoger dan de knie. De buik was bedekt, en de docent was geen lieve jufffrouw maar meneer/mevrouw X. De docent kwam in pak. En werd vanaf de eerste klas met u aangesproken. Huiswerk vanaf dag 1, prestatie telde, niet het portemonnaie en/of van de ouders. We leerden nog iets.
 • Misty

  7 maanden geleden
  Waarom zijn er reacties weg ?
 • ProffDokterBetweter

  7 maanden geleden
  Syrie heeft dus ook goede dingen.
 • Misty

  7 maanden geleden
  Scholen zouden onze kinderen eens gezag bij moeten brengen,daar begin je thuis mee,maar later zitten ze merendeel van hun tijd op school. Leraren zijn geen vrienden of vriendinnen van de schooljeugd. Ik baal er soms van dat mijn kinderen bij leraren zijn die “zoals het lijkt” de kinderen al heeft opgegeven. Ontzag opeisen is moeilijk alle begrip daarvoor misschien moet daar dan ook meer training voor komen? En door......ps wel n rekening sturen voor bijdrage van uitjes die nu helemaal niet mogen ivm Corona ik ben klaar fijne dag verder !

Columns