Malburgen gezien vanaf het Bruishuis. ‘Het is een wijk net als een mes. Eentje met twee kanten', aldus Anwar.
Volledig scherm
PREMIUM
Malburgen gezien vanaf het Bruishuis. ‘Het is een wijk net als een mes. Eentje met twee kanten', aldus Anwar. © Marina Popova

‘Malburgen is een mes met twee kanten’

ANWAR BURGERT INAls ik in een wijk rondloop waarvan Nederlanders menen dat het achterstandswijk is, dan voel ik mij thuis. Malburgen bijvoorbeeld, een wijk in Arnhem waar velen liever met een boog omheen lopen. Het is een wijk net als een mes. Eentje met twee kanten.

4 reacties

 • Anonymous

  1 jaar geleden
  Lol...nou woon nu 10 jaar in malburgen, maar het is toch echt een achterstands gettowijk. Branden vuilnis prostitutie, drugs handel moet ik nog even door gaan? Op ieder moment s avonds als ik naar buiten kijk zie ik wel drugshandel. Bijna iedere dag politie voor vechtpartijen, huiselijk geweld en drugs.kinderen die vanaf 6 jaar al de hele dag met het K woord schelden op straat. Nee als ik een ander huis krijg ben ik weg
 • DDd

  1 jaar geleden
  Me to!
 • AMrie

  2 jaar geleden
  Hallo Kaat, misschien ben je lang niet meer in Malburgen geweest? Het is een fijne wijk - Oost èn West - met vele nationaliteiten en mogelijkheden voor iedereen: huurwoningen en nog betaalbare -ook nieuwe - koopwoningen, gezellige  buurten met aardige buren. Er zijn leuke winkels en goede supermarkten. Ik kom er niet vandaan, maar ik ben blij dat ik er nu woon.  :-)
 • Kaat

  2 jaar geleden
  Ik ben opgegroeid in Malburgen, in Oost en West gewoond. Prachtig gedeelte van Arnhem met veel zorg voor elkaar. Toen... nu niet meer. Ik vind het een wijk geworden waar ik me niet veilig meer voel. Waarvan ik denk, een mens met normen en waarden laat zijn kinderen hier niet vrijwillig opgroeien. Waar vroeger de tuintjes en ramen echt verzorgd werden, kom je dat nu nog maar weinig tegen. Jammer, want ik heb er een heel fijne jeugd gehad.

Columns