Anwar Manlasadoon.
Volledig scherm
PREMIUM
Anwar Manlasadoon. ©

Vegetariërs

anwar burgert in,,Nee oma, u hoeft mij geen vlees op te scheppen, want ik ben vegetariër.’’ Ik stel me wel eens voor dat ik dat zou zeggen in mijn familie. Mijn oma zou me een klap verkopen. Daarna zou ik met gebogen hoofd het vlees alsnog opeten.

2 reacties

 • Nicky

  4 jaar geleden
  Als je in een land woont waar je weinig vlees te eten krijgt, heb je daar waarschijnlijk ook geen vleesindustrie, zoals in Nederland. En die vleesindustrie - het lijden van de dieren en alle andere (ongezonde) misstanden eromheen - zijn de reden dat veel mensen in Nederland ervoor kiezen om te stoppen met vlees eten. Dat is geen keuze uit luxe, maar uit walging voor wat we andere dieren én de wereld aandoen.
 • Sonnema

  4 jaar geleden
  Helemaal gelijk! In Italie hebben zelfs groene tomaten meer smaak dan knalrode tomaten in Nederland. Ik moest erg lachen om je opmerking dat je de koe persoonlijk kende.. 
 1. ‘Mama wil met je praten’. Ik belde haar, en ik schrok me dood
  PREMIUM
  Anwar burgert in

  ‘Mama wil met je praten’. Ik belde haar, en ik schrok me dood

  Sinds de uitbraak van het coronavirus deed mijn moeder in Syrië haar best om het contact met anderen te vermijden. Het gezondheidssysteem in Syrië is slecht en mijn broer die bij haar in huis woont, heeft ook nog astma. Vaccinaties zijn er nauwelijks voor handen en mijn moeder gelooft bovendien dat die niet goed zijn. Dat is een slim trucje van het land, want zo kunnen ze hun eigen beperkingen verdoezelen. Ze hebben geen vaccin, dus zeggen ze dat het vaccin slecht is.
 2. Mijn moeder ziet zichzelf al met zo’n grote gouden ketting door de straten lopen
  PREMIUM
  column anwar burgert in

  Mijn moeder ziet zichzelf al met zo’n grote gouden ketting door de straten lopen

  Iedereen die geen werk of inkomen heeft, krijgt hulp van de overheid om te kunnen leven. Een mooie regel hier in Europa. Voor sommigen is het de enige manier om een inkomen te hebben. Voor de ander is het een ondersteuning tot hij aan het werk kan. Jammer genoeg zijn er ook mensen die het gebruiken als een extra inkomen. Naast het dikke inkomen dat ze stiekem verdienen, door zwart te werken.

Columns