Volledig scherm
Appelpop 2016 © Raphael Drent

Appelpop 2016 trekt 152.000 bezoekers

TIEL - Festival Appelpop in Tiel heeft gisteren en vrijdagavond in totaal 152.000 bezoekers getrokken. Dat zijn er meer dan de afgelopen twee jaar jaar, toen Tiel rond de 125.000 mensen kon verwelkomen voor het gratis muziekfestival.

In totaal waren er dit jaar ongeveer 700 vrijwilligers betrokken.

Hoogtepunten
Hoogtepunten waren volgens de organisatie onder andere het optreden van Marco Borsato op vrijdagavond. De organisatie spreekt van een 'ongeëvenaarde show, waarbij er meer zwaaiende armen dan ooit omhoog gingen.' Ook De Likt en Crystal Fighters waren hoogtepunten op de vrijdagavond. Die laatste gooide tijdens het optreden strandballen het publiek in, om de 'zomeravond compleet te maken'.

Zaterdag
Op zaterdag was het onder meer druk bij de optredens van Lil 'Kleine & Ronnie Flex, Douwe Bob en De Jeugd van Tegenwoordig. Ook zette Guus Meeuwis voor de vijfde keer een feest neer. Ook de Nijmeegse band De Staat en John Coffey stonden gisteren op een van de podia. Het optreden van Broederliefde ging zaterdag niet door. De band arriveerde veel te laat en werd daarom door de organisatie naar huis gestuurd. Volgens de band stond de aanvangstijd van hun optreden verkeerd in hun schema.

Foto's zien van het festival en kijken of jij ook op de foto bent gezet? Kijk dan hier en hier.

Volledig scherm
Marco Borsato op Appelpop © Raphael Drent
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.