Volledig scherm
Bij het lokale talent Spool scheuren de gitaren. Zorg dus om de jonge oren te beschermen. © DG

Appelpop: topdrukte op het festivalterrein (foto's en video's)

TIEL - Tienduizenden festivalgangers trekken deze vrijdagavond en zaterdag naar de Waalkade in Tiel voor het grootste meerdaagse gratis muziekfestival van Nederland: Appelpop. De organisatie pakt dit jaar vanwege de 25e verjaardag extra groot uit. De Gelderlander is er bij.

Appelpop begon ooit als een extraatje tijdens het Fruitcorso, maar is in 25 jaar uitgegroeid tot één van de grootste popfestivals in Nederland. De organisatie pakt dit jaar onder andere uit met namen als Marco Borsato, Guus Meeuwis, Crystal Fighters en De Staat.

Het festival is traditioneel begonnen met knuffelende vrijwilligers en dit keer voor het jubileum ook vuurwerk. Aan het begin van de avond werd het bij de Haven al wat drukker. Ook stonden veel bezoekers in de rij om met Marco Borsato op de foto te gaan. Bij het hoofdpodium puilde de tent even later uit, al ruim voor het optreden van Marco Borsato begon. Ook het optreden van Fresku werd goed bezocht.

Het optreden van Broederliefde werd zaterdagavond geschrapt. De groep arriveerde veel te laat op Appelpop. De Nijmeegse band De Staat is betreedt daardoor als eerste het podium zaterdagavond in Tiel. De organisatie heeft excuses gemaakt voor het geschrapte optreden.

De politie liet zaterdagavond rond 21.00 uur weten dat mensen vanwege de gigantische drukte beter niet meer naar het festivalterrein konden komen. Dat wijst er waarschijnlijk op dat er 40.000 bezoekers waren op het terrein.

Hoe beleeft ú Appelpop?
De Gelderlander is benieuwd hoe u als festivalganger Appelpop beleeft. Stuur uw leukste foto's en video's naar online@gelderlander.nl. De redactie selecteert de beste foto's en video's en plaatst ze op de site.

Voor het volledige programma, nieuws en praktische informatie kijkt u op onze speciale Appelpoppagina.

Bekijk hieronder een sfeerverslag in foto's van Appelpop 2016.

Volledig scherm
Jos Bouman uit Tiel, die piloot is van Betuwse Ballooning genoot met zijn passagiers op hoogte mee van Appelpop 2016. © Jos Bouman
Volledig scherm
Appelpop. © Raphaël Drent
Volledig scherm
Appelpop 2016 © Raphael Drent
Volledig scherm
Willie Wartaal neemt even n moment voor fans. 0m 16.35 treedt hij op met De Jeugd van Tegenwoordig. © DG
Jeugd van Tegenwoordig stelt zich een voor een voor aan het publiek
Lil' Kleine & Ronnie Flex zorgden meteen om 13.00 uur al voor een volle tent bij het hoofdpodium. Dilara Bursalioglu (11) uit Tiel mocht op het podium een nummertje meegenieten van het springende publiek
Crystal Fighters spelen hun hit Plage op Appelpop 2016 in Tiel.
Het optreden van DeLikt op de vrijdagavond van Appelpop 2016 in Tiel.