Volledig scherm
Ryanne van Dorst. © RV

Dool schrapte show op Appelpop om McDonald's-podium

updateTIEL - De Nederlandse rockgroep Dool heeft het geplande optreden op Appelpop in Tiel vrijdagavond afgezegd, omdat frontvrouw Ryanne van Dorst niet wilde spelen op een door McDonald's gesponsord festival.

Dat bevestigt zowel het bandmanagement als de organisatie van het tweedaagse gratis festival in Tiel. Die meldde vrijdag de afzegging van Dool 'als gevolg van onvoorziene omstandigheden'. Bartek trad in hun plaats op.

 'Oplossing gezocht'

Volledig scherm
Het podium op Appelpop dat door McDonald's wordt gesponsord. © DG

Bandmanager Ram Lauwrier meldt namens Dool dat 'sommige bedrijven niet passen in het gedachtegoed waar DOOL zowel als band en als persoonlijk voor staat'. Hij betreurt het dat het optreden pas op het laatste moment werd afgezegd. ,,Per toeval kwamen we er vrijdag achter via foto's op Facebook dat ons podium door deze hamburgergigant werd gesponsord. Er is nog naar een oplossing gezocht samen met het festival, maar die was er helaas niet. Voor de fans is het inderdaad heel vervelend als je er ter plekke pas achterkomt’’, zegt hij. Lauwrier meldt dat Ryanne van Dorst zelf niet wil reageren.

McDonald's Tiel is om een reactie gevraagd op deze kwestie, maar bij het fastfoodrestaurant was zondag nog niemand in staat te reageren.

Ryanne van Dorst is beter bekend als Elle Bandita. Zij was 15 jaar lang een erkend vegetariër, maar verklaarde vorig jaar daar van af gestapt te zijn. ,,Op een gegeven moment had ik zo'n trek in vlees’’, zei ze daarover.