Volledig scherm
© Thinkstock

Gaat u per auto of trein naar Appelpop? Dit moet u weten!

TIEL - De tienduizenden bezoekers van Appelpop moeten vandaag en morgen rekening houden met grote verkeersdrukte in en rondom Tiel. Het festival is zowel per auto als met het openbaar vervoer bereikbaar.

Parkeren
De gemeente Tiel heeft verschillende parkeerterreinen ingericht. Voor bezoekers van buiten Tiel is het aan te raden de auto neer te zetten bij een van de vijf parkeerterreinen op industrieterrein Latenstein. Vanaf de snelweg A15 neemt u de afslag Tiel (31) en volgt u de bordjes. Vanaf het industrieterrein is het ongeveer 20 minuten lopen naar het festivalterrein.

Komt u met de camper? Parkeert u deze dan bij het zwembad Groenendaal aan de Laan van Westroijen.

Vanaf de afslag Tiel-West (32) kunt u uw auto ook parkeren op een van de parkeerterreinen in Tiel-West. Ook deze zijn aangegeven op de borden. Vanaf daar is het ongeveer een kwartier lopen.

U kunt uw auto of camper ook kwijt aan de andere kant van de Waal, in Wamel. Vanaf daar brengt het voetveer u binnen enkele minuten naar het festivalterrein. De gemeente zet extra veerpontjes in.

Een overzicht van de parkeerterreinen en vaartijden is te vinden op de website van de gemeente Tiel.

Openbaar vervoer
Vervoerder Arriva zet tijdens Appelpop extra late treinen in. De laatste trein vertrekt vrijdag en zaterdag om 0.45 uur. De laatste NS-trein vertrekt op beide dagen om 0.40 uur. Vanaf het station in Tiel is het 10 minuten lopen.

Fiets
Voor fietsers is er de bewaakte stalling aan de Oude Haven, op een steenworp van het Appelpopterrein. Daarnaast zijn er nog enkele andere tijdelijke fietsenstallingen beschikbaar.