Volledig scherm
Het vele vuurwerk werd opgeruimd door specialisten. © Timo Bouman/Persbureau Heitink

100 kilo vuurwerk en vuurwerkbom in woning, Arnhemmer (26) opgepakt

videoARNHEM - Aan de Klarendalseweg in Arnhem is woensdag ruim 100 kilo vuurwerk aangetroffen in een bovenwoning. Een 26-jarige bewoner is aangehouden door de politie.

De tekst gaat onder de foto verder

Volledig scherm
De omgeving van de Klarendalseweg werd afgezet. © Timo Bouman/Persbureau Heitink

De grote hoeveelheid (illegaal) vuurwerk werd aan het einde van de middag al ontdekt door de politie na een tip. Omdat er in de avond ook nog een geïmproviseerde vuurwerkbom werd gevonden in de woning, werd de omgeving pas later afgezet en rukten meerdere hulpdiensten uit.

Mensen die in restaurant Sugar Hill onder de woning aan het eten waren, werden naar buiten gestuurd. Het restaurant ging rond 22.30 uur weer open. De eigenaar van Sugar Hill wilde niet inhoudelijk op het voorval ingaan. ,,Ik verwijs u door naar de politie. Het is al vervelend genoeg dat er bij de buren iets is gebeurd’’, reageert hij.

Volgens de politie zijn er geen huizen ontruimd.

'Rustige avond'

Snackbar 't Klavertje aan de Klarendalseweg viel net binnen het gebied dat afgezet was met rood-witte linten. ,,Ik heb een rustige avond gehad. Alleen via het steegje achterom heb ik wat bestellingen kunnen doen. Meer klanten heb ik niet gehad’’, zegt de snackbareigenaar. 

Wie de verdachte is die met de politie is meegenomen, weet hij niet. ,,Er wonen meer mensen boven. Ze komen allemaal wel ik mijn zaak. Heel gewone mensen.’’

EOD

Voor de vuurwerkbom werd eerst een explosievenspecialist van de politie ingeschakeld om onderzoek te doen. Daarna kwam de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Die heeft de geïmproviseerde bom op een terrein aan de Koningsweg in Arnhem tot ontploffing gebracht. De rest van het vuurwerk werd afgevoerd door specialisten.

Rond 22.40 uur vertrokken de meeste hulpdiensten en kon de omgeving van de woning aan de Klarendalseweg weer worden vrijgegeven.

De opgepakte bewoner zit vast en de politie doet verder onderzoek naar hem.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.