Volledig scherm
Onderzoek door de politie na de dubbele moord in Hotel Rembrandt in Arnhem. © De Gelderlander

30 jaar cel en tbs voor moord op hotelhouder en gast in Arnhem

ARNHEM - René de L. moet 30 jaar de cel in voor de dubbele moord in hotel Rembrandt in Arnhem in maart vorig jaar. Ook krijgt hij tbs met dwangverpleging opgelegd. Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden dezelfde straf geëist

De advocaat van de L. sluit een hoger beroep niet uit, zo stelde ze tijdens de uitspraak. De verdachte was daarbij niet aanwezig.

De rechtbank acht bewezen dat de 48-jarige weggelopen tbs'er op 23 maart 2017 op gruwelijke wijze hotelier Bennie Peters en hotelgast Willy van den Heuvel om het leven heeft gebracht

De man had enkele dagen eerder ingecheckt in hotel Rembrandt in Arnhem. Hij was op de vlucht, nadat hij een week eerder na zijn onbegeleid werkverlof niet in tbs-kliniek de Oostervaarderskliniek in Almere was teruggekeerd. In plaats daarvan had hij de auto van zijn werkgever het VoedselLoket gestolen en was er vandoor gegaan.

Bloedspoor
Enkele dagen voor de moord had hij zijn intrek genomen in het hotelletje aan de Patersstraat in Arnhem. Tijdens de rechtszaak vertelde De L. dat hij zich niets kon herinneren van de moord. Na de moord sprong de man van een dakje op de grond, waarbij hij gewond raakte. Hij trok een kilometers lang bloedspoor door Arnhem.

Een dag na de moord meldde De L. zich bij het politiebureau. Niet vanwege de moord, maar omdat hij ongeoorloofd afwezig was uit zijn kliniek. De L. heeft de moord nooit bekend.

Volledig scherm
Benny Peters. © Rolf Hensel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.