Ongeveer 300 mensen protesteerden zondagmiddag op de Markt in Arnhem tegen de woningnood.
Volledig scherm
PREMIUM
Ongeveer 300 mensen protesteerden zondagmiddag op de Markt in Arnhem tegen de woningnood. © Rolf Hensel

300 mensen protesteren tegen woningnood op Markt in Arnhem: ‘Sta al 13,5 jaar op een wachtlijst’

updateARNHEM - Ongeveer driehonderd mensen protesteerden zondagmiddag op de Markt in Arnhem tegen de woningnood. Veel deelnemers hadden eigen redenen om te demonstreren: ,,Ik woon noodgedwongen bij mijn ouders.”

14 reacties

 • gejah nijman

  1 jaar geleden
  Willem, nog 1 opmerking. De mooiste huizen is onzin. Maar ik moet wel zeggen als je gewoon werkt is het niet te doen om in een flat te wonen waar het merendeel werkeloos is. Deze mensen hebben een ander ritme en geven daardoor in de nacht best veel overlast. Dat lukt niet als jij in de nacht jouw rust nodig hebt. Daarbij voor een vrouw alleen wil je toch ergens wonen waar je je relatief veilig kan voelen. En helaas heeft arnhem veel slechte wijken.
 • gejah nijman

  1 jaar geleden
  sorry willem, daar klopt helemaal niets van. Hier wonen er 2 thuis die allebei rond de 30 zijn, maar niets kunnen vinden. Nee, sterker nog ze zijn na heel lang ingeschreven staan nog lang niet aan de beurt. vivare deelde ons mede dat de wachttijd voor een appartement tussen de 15 en 20 jaar ligt, en voor een kleine woning meer dan 20 jaar. Onder welke steen lig jij. Daarbij je moet het ook kunnen betalen, met een inkomen van 1900 euro kun je niet veel. Net teveel voor sociale huur.
 • Cahill - kalishoek

  1 jaar geleden
  Ik zou als licht invalide weduwe graag iemand hebben die bij mij zou willen wonen, permanent tot mijn overlijden..ik zou zelfs een stipendium betalen aan diegene..
 • patrick wijgman

  1 jaar geleden
  Willem Zuidersteen weet niet waar hij over praat…..echt meng je niet in iets als je totaal niet weet waar je over praat. Net of jij “overal” wil wonen ….echt praat niet zo dom . Ooit op Entree gekeken hoeveel woningen er in Arnhem opstaan ?
 • Bert Peters

  1 jaar geleden
  @ Jan: Politie geweld valt hier wel mee. Wanneer je in Den Haag demonstreert, dicht bij de het pluche. Dan komen er zomaar in burger geklede stasi’s uit politie busjes gestapt en meppen met knuppels op bejaarden die op een bankje zitten. Mario’s genoemd. Filmpjes daarvan worden van YouTube verwijderd en geen krant die er over durft te schrijven. Dat is Nederland anno 2020.

In samenwerking met indebuurt Arnhem