Volledig scherm
De EOD in de Arnhemse wijk Klarendal na de vondst van enkele honderden kilo's zwaar illegaal vuurwerk. © Timo Bouman / Persbureau Heitink

400 kilo illegaal zwaar vuurwerk gevonden in huis Arnhem

updateARNHEM - In een woning in de Arnhemse wijk Klarendal heeft de politie woensdag honderden kilo's illegaal zwaar vuurwerk ontdekt. Het gaat  om een partij van 400 kilo. De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) is aan het begin van de avond gearriveerd om het vuurwerk te onderzoeken weg te halen.

De vondst werd gedaan op de Sint Janskerkstraat in Klarendal. De bewoner is aangehouden, aldus een woordvoerder van de politie.  

De buren kunnen gewoon in hun huis blijven. Eerder werd in Arnhem tijdelijk een restaurant ontruimd na de vondst van een vuurwerkbom. De afgelopen dagen werd verschillende keren illegaal vuurwerk onderschept in de regio. In een huis in Westervoort werd 375 kilo gevonden.

De politie bezoekt deze dagen zoveel mogelijk adressen in de regio waarvan de bewoners een bestelling hebben gedaan op websites in Polen. Ook dit adres stond op de lijst.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.