Volledig scherm
Straabeeld van industrieterrein Schaapsdrift in Renkum. © Marina Popova

65.000 euro subsidie voor mooiere gevels

OOSTERBEEK - Eigenaren van panden op de bedrijventerreinen Cardanuslaan in Doorwerth en Schaapsdrift in Renkum kunnen nog deze maand een subsidie aanvragen om hun gevels op te knappen. Van deze gemeentelijke subsidie mag ook de (groene) ruimte om het bedrijfspand heen worden aangepakt.

De gemeente Renkum stelt deze subsidie sinds medio 2015 beschikbaar om eigenaren te stimuleren de gevels aan te pakken. Hiermee hoopt de gemeente te bereiken dat Cardanuslaan en Schaapsdrift er in zijn algemeenheid weer beter uit gaan zien. 

Bereidheid

Volgens een woordvoerster is er op dit moment al 65.000 euro aan subsidie toegekend. ,,We merken dat de aantrekkende economie zorgt voor meer investeringsbereidheid bij ondernemers in vergelijking met voorgaande jaren.’’ Renkum vergoedt maximaal de helft van de voorbereidingskosten, met een maximum van 2.500 euro, en maximaal 30 procent van de aannemingskosten, met een maximum van 12.500 euro. Wie een beroep wil doen op de subsidiepot, heeft nog tot en met 1 oktober de tijd.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.