Volledig scherm
Op het Arnhemse stadhuis is ruimte voor 700 zonnepanelen. © ANP

700 zonnepanelen op dak stadhuis Arnhem

ARNHEM - Om burgers en bedrijven in Arnhem het goede voorbeeld te geven, wordt onderzocht of het dak van het Arnhemse stadhuis kan worden volgelegd met zonnepanelen. Dat moet helpen bij de inhaalslag die nodig is om de gestelde duurzaamheidsdoelen te halen.

De Rekenkamer concludeerde eind 2017 dat Arnhem achter loopt bij de eigen ambitie. Het onderzoek naar het zonneveld is een initiatief van de Arnhemse Ouderen Partij, D66, SP en GroenLinks en kreeg steun van de voltallige gemeenteraad.

Als het idee haalbaar blijkt, zou het voor september 2018 gerealiseerd moeten worden, vindt de Arnhemse politiek. Op het dak van het stadhuis is voldoende plek voor zo’n 700 zonnepanelen. Die kunnen voldoende elektriciteit leveren om te voorzien in de behoefte van 50 Arnhemse huishoudens.

Het aanleggen van het zonneveld wordt gecombineerd met een noodzakelijke dakrenovatie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.