Volledig scherm
© Project Edward

83 lege stoelen op Markt Arnhem ter herdenking Gelderse verkeerdoden

ARNHEM - Met het plaatsen van 83 lege stoelen op de Markt in Arnhem worden op woensdag 19 september de 83 mensen herdacht die in 2017 in de provincie Gelderland zijn omgekomen in het verkeer. De actie moet leiden tot meer bewustwording over het belang van verkeersveiligheid.

Woensdag 19 september is EDWARD Day, de Europese Dag zonder Verkeersdoden. EDWARD is de afkorting voor de Engelstalige naam: European Day Without a Road Death. De Gelderse actie wordt georganiseerd door ROV Oost-Nederland en de gemeente Arnhem. 

EDWARD Day is in het leven geroepen in 2016. Speerpunt is het terugdringen van het aantal verkeersdoden in Europa. In Gelderland kwamen vorig jaar 83 mensen om in het verkeer. In 2016 waren dat er 98. Die slachtoffers werden in 2017 herdacht met het plaatsen van lege stoelen in Arnhem en Ede

Dit jaar wordt er in het verlengde van de herdenking in het provinciehuis op de Markt in Arnhem een bijeenkomst gehouden  voor nabestaanden. Daarvoor is samenwerking gezocht met de Vereniging Verkeersslachtoffers. Aanmelden voor die bijeenkomst op woensdag 19 september kan door een e-mail te sturen naar ROV Oost-Nederland.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.