Volledig scherm
De actievoerders voor het behoud van de naam Witte school in Arnhem, met in het midden Constant Kusters. © Rolf Hensel

878 handtekeningen voor behoud naam Witte School

ARNHEM - Ouders van de Arnhemse Witte School hebben vrijdag 878 handtekeningen aangeboden aan directeur Roswitha Goldsmid. De ouders willen dat de school de naam Witte School behoudt.  Van een naamsverandering is sprake omdat de Witte School fuseert met de Vlindertuin. 

Een nieuwe school verdient een nieuwe naam, is de gedachte. De ouders hebben mogen kiezen uit vier namen: de Spreng, de Beek, Lijn 8 en de Witte Vlinder. Maandag wordt de winnaar bekendgemaakt.

Te gek voor woorden

De ouders zijn ook tegenstander van het vertrek van de school uit het karakteristieke gebouw op de hoek van de Rosendaalseweg en de Kloosterstraat. Dit gebeurt naar verwachting omstreeks 2026 omdat de school dan een plek krijgt bij wijkcentrum de Wetering op de Geitenkamp. Woordvoerder Constant Kusters (ook bekend als leider van de politieke partij NVU): ,,De school is in 2004 afgebrand en nadien herbouwd voor anderhalf miljoen euro. Het is toch te gek voor woorden dat we dit gebouw dan straks in de steek moeten laten?’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.