Volledig scherm
Hulpverlening na een dodelijk ongeval op de Maas en Waalweg bij Puijflijk eerder dit jaar. © Luuk Merkus/Persbureau Heitink

98 lege stoelen op het plein, een voor elke verkeersdode in Gelderland

ARNHEM - Op het Stationsplein in Arnhem en het Oude Kerkplein in Ede staan zaterdag 98 lege stoelen. Ze symboliseren de 98 personen die vorig jaar om het leven kwamen bij verkeersongevallen in Gelderland.  

De actie valt samen met de internationale herdenking van verkeersslachtoffers komende zondag. ROV Oost-Nederland bedacht de actie, die ook in Overijssel wordt gehouden.

Volgens voorzitter Bert Boerman staan de stoelen er niet alleen om de slachtoffers te herdenken. ,,Ze staan er ook om verkeersdeelnemers bewust te maken van het aantal verkeersdoden in de provincies Overijssel en Gelderland. We willen ook verkeersdeelnemers bewust maken van eigen gedrag in het verkeer én aandacht vragen voor de eventuele bijdrage die zij zelf kunnen leveren aan een veilig verkeer. Werken aan verkeersveiligheid is heel belangrijk. Elke dag weer.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.