Volledig scherm
© Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink

A12 weer open na ongeval met auto's en motor bij knooppunt Grijsoord

UPDATEARNHEM - De snelweg A12 richting Arnhem was vanmiddag lange tijd afgesloten bij knooppunt Grijsoord na een ongeval. Bij de aanrijding waren enkele auto's en een motor betrokken, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID). Meerdere betrokkenen zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Hoeveel gewonden er precies zijn gevallen, is niet bekend. Rond 18.00 uur werd de vluchtstrook vrijgegeven en kon het wachtende verkeer langs het ongeluk geleid worden. Anderhalf uur later kon de hele weg weer gebruikt worden.

De vertraging was behoorlijk, zo meldde ook de ANWB. Het onderzoek naar het ongeval nam bovendien flink wat tijd in beslag.

Verkeer vanuit Utrecht richting Arnhem werd geadviseerd om te rijden via de A30 (Ede-Barneveld) en de A1. Verkeer vanaf de A15 richting het oosten moest de A50 mijden en kon omrijden via de A325. 

Ook verkeer richting Utrecht kreeg last van vertraging. Volgens Rijkswaterstaat ontstond er een stevige file doordat weggebruikers naar het ongeval op de andere rijbaan wilden kijken. Daardoor werd ook in die richting een omleiding ingesteld via de A50 bij knooppunt Waterberg, de A1 bij Apeldoorn en de A30 bij Barneveld.

In beide richtingen was de vertraging rond 17.40 uur meer dan 30 minuten.

Volledig scherm
Camerabeeld van het ongeval op de A12 bij knooppunt Grijsoord. © Rijkswaterstaat

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.