Een buitenlandse vrachtwagenchauffeur passeert op de Koningsweg de afgesloten N804 richting Hoenderloo. Rijkswaterstaat neemt maatregelen om de truckers van de Veluwe te weren.
Volledig scherm
PREMIUM
Een buitenlandse vrachtwagenchauffeur passeert op de Koningsweg de afgesloten N804 richting Hoenderloo. Rijkswaterstaat neemt maatregelen om de truckers van de Veluwe te weren. © Rolf Hensel

A50 dicht: borden in meerdere talen moeten buitenlandse trucker weghouden van de Veluwe

ARNHEM/ OTTERLO - Extra borden in meerdere talen langs de A12 moeten buitenlandse vrachtwagenchauffeurs attenderen op de officiële omleiding tijdens de afsluiting van de A50 tussen Arnhem en Apeldoorn. De afgelopen week kozen veel truckers voor een sluiproute via Schaarsbergen en Otterlo.

3 reacties

 • Marco Scholten

  2 maanden geleden
  Waarom zijn er nergens borden op onze wegen met 'Rechts aanhouden/Keep Right/Rechts Halten' ? Dagelijks zie ik gevaarlijke situaties van -met name buitenlanders- , die op de middelste baan kleven terwijl de rechter baan (of spitstrook) voor ze vrij is... Daarmee forceren ze om al het overige verkeer wat op normale snelheid rijdt onnodig naar links te gaan, of ze worden links ingehaald met de nodige risico's. Wellicht dat daarvoor borden onder de matrix borden kunnen komen? A-50 als 'pilot'?
 • Hans de Graaf

  2 maanden geleden
  Tsja... maar zolang de meeste Oost-Europeanen met een navigatiesysteem rondrijden dat geschikt is voor personen auto's en dat blind volgen, zet dat weinig zoden aan de dijk. En niet te vergeten de afleiding van de mobiele telefoons tijdens de rit...
 • GJ Cluistra

  2 maanden geleden
  De vraag is, spreken de oost Europese chauffeurs ook Duits of Engels? Laten we het er op houden dat ze het tijdens het lossen of laden meestal niet kunnen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem