Volledig scherm
De fiets in de bovenleiding bij Dieren. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Aangifte na 'bizar' vandalisme: fiets in bovenleiding bij Dieren

updateDIEREN - Spoorberheerder ProRail gaat aangifte doen tegen de vandalen die vanavond een fiets in de bovenleiding hebben gegooid in Dieren. Daardoor raakte het treinverkeer op de lijn Arnhem-Zutphen enige tijd ontregeld.

Het rijwiel is ter hoogte van de overweg bij de Harderwijkerweg in de bovenleiding beland.

Het incident werd kort na 21.15 uur gemeld. Een reizigerstrein en een goederentrein die op weg waren naar Arnhem kwamen vast te staan omdat ze niet verder konden rijden en ook niet weg konden.

De treinen zijn uiteindelijk via een nevenspoor weggeleid. Het overige treinverkeer heeft volgens de woordvoerder weinig last, wel kunnen sommige treinen niet stoppen op station Dieren. Vervoerder NS meldde kort voor 22.30 uur dat de vertraging voor reizigers tussen Arnhem en Zutphen kan oplopen tot 30 minuten.

1.500 volt

ProRail heeft een incidentbestrijder opgeroepen om de fiets weg te halen. Dat zal mogelijk pas gebeuren nadat de laatste trein vanavond is gepasseerd.

Een woordvoerder van ProRail noemt het een 'bizarre actie' en een 'raadsel' hoe de fiets in de draden kon blijven hangen. De spoorbeheerder neemt het incident hoog op. ,,Dit gaat natuurlijk veel te ver. Er staat 1.500 volt op die bovenleiding.’’

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sturing voltooit Europese missie Vitesse
    PREMIUM

    Sturing voltooit Europese missie Vitesse

    UTRECHT - Het is de hoofdbrekens waard geweest. Het risico. Het ingrijpen. Marc van Hintum en Joost de Wit hebben als directie in april het zwaarste en wreedste redmiddel moeten gebruiken om Vitesse uit de dood te laten herrijzen. Maar na een werkelijk zinderende finale van de play-offs blijkt het ontslag van Henk Fraser en de komst van interim-coach Edward Sturing de sleutel tot het succes in Arnhem. De Gelderse club zit op 19 juni bij de UEFA in de pot voor de tweede voorronde van de Europa League. De missie is geslaagd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.