Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van de ondergrondse energieopslag in een ‘ecovat’ zoals die bij Het Dorp in Arnhem zou moeten komen. © Ecovat

Aanleg ondergronds ‘ecovat’ voor aardwarmte in Arnhem onzeker

ARNHEM - De komst van een ondergronds ‘ecovat’ voor de aardwarmte voor 500 woningen van de toekomstige nieuwbouw van Het Dorp en de omringende wijk Heijenoord staat nog niet vast. Opdrachtgever SIZA, grondeigenaar van Het  Dorp, stelt dat het nog een afweging moet maken tussen een ecovat of een andere duurzame energievoorziening.

Omwonenden verkeerden tot voor kort in de veronderstelling dat de ondergrondse wateropslag met een diepte van 30 meter er hoe dan ook komt, na het jawoord van de gemeente. Ze vrezen voor zwaar vrachtverkeer dat nodig is voor de zandafgraving voor het ecovat. Kinderen hebben tekeningen verzameld om protesten kracht bij te zetten. Bij elkaar 72 bewoners kondigen een bezwaarschrift aan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.