Behoud Bomen Arnhem hing dinsdagmorgen spandoeken op bomen in het Lauwersgracht Park, die op de lijst staan om gekapt te worden. Foto's: Mark Bosch
Volledig scherm
Behoud Bomen Arnhem hing dinsdagmorgen spandoeken op bomen in het Lauwersgracht Park, die op de lijst staan om gekapt te worden. Foto's: Mark Bosch © Berendien Tetelepta

Actie tegen bomenkap Lauwersgracht Park

ARNHEM - De actiegroep Behoud Bomen Arnhem hing vanmorgen in het Arnhemse Lauwersgracht Park spandoeken op, om aandacht te vragen voor een geplande bomenkap. 

11 reacties

 • wilma

  5 jaar geleden
  Dan nemen ze maar personeel aan,ben van de week in mariendaal en sonsbeek geweest ligt snoeihout genoeg.
 • EfvanSjoekel

  5 jaar geleden
  Heeft echter niets te maken met Lauwersgracht. // gemiste kans //
 • Wim

  5 jaar geleden
  Helemaal terechte actie voor behoud van deze bomen. Voor de liefhebbers van een boomloze stad: verhuis naar Almere! In Sonsbeek, in tuinen, langs Schelmseweg, Koningsweg, het Willemsplein ... overal worden massaal bomen gekapt. Waarom? Ondertussen huurt de gemeente “boomdeskundigen”  in die altijd prediken wat de gemeente wil. Immers de gemeente betaalt. Maar, laten GroenLinks en Partij van de Dieren de grote winnaars zijn van gemeentelijke verkiezingen. Hopelijk redden deze ‘groene’ partijen het groen in onze stad!
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  @Patries: helaas is het wel waar. Rijksoverheid, bepaalde provincies, gemeenten en waterschappen hebben contracten met de biomassa-centrales om jaarlijks bepaalde hoeveelheid "snoeihout" te leveren. Omdat alleen onderhoud niet voldoende oplevert, gaan Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en de lagere overheden die groen bezitten steeds verder en rigoreuzer te werk. Zie bijv tv-uitzending van Zembla van vorig jaar, waarin boswachters moesten toegeven dat ze meer kappen dan nodig is om de afgesproken productie te halen. Paradoxaal maar waar: biomassa-energie leidt tot ontgroening.
 • PeterR

  5 jaar geleden
  Het optreden van Stadsbeheer is puur technocratisch en leidt nergens toe.Het verhaal is meestal dat ze bomen vrij willen zetten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen, maar het resultaat is een bloedeloze verzameling losse bomen op saai gras. Een groter verband zit er niet in, terwijl oudere parken als Sonsbeek hun allure juist daaraan ontlenen: de afwisseling van stukjes gesloten bos en open plekken.Daarbij: vaak wordt een hele reeks bomen gekapt om er een vrij te zetten, en twee jaar later gaat die ene dan zelf ook plat vanwege een of andere futiliteit en ben je 50 jaar terug in de tijd.
 1. Hans en Hans uit Arnhem schieten in de roos als The Guys With The Same name: ‘Dit is écht het neusje van de zalm’
  PREMIUM
  Met video
  3

  Hans en Hans uit Arnhem schieten in de roos als The Guys With The Same name: ‘Dit is écht het neusje van de zalm’

  ARNHEM - Normaal gesproken schuwen de Arnhemse fotografen Hans Toonen (69) en Hans Wientjens (65), ook wel bekend als The Guys With The Same Name, de publiciteit. Maar dat hun foto’s binnenkort komen te hangen tussen werk van wereldberoemde artiesten als Andy Warhol en Banksy, willen ze niet ongemerkt voorbij laten gaan. ,,Dit is zó’n enorme kick.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem