De bruine beuk in het Spijkerkwartier. Even ging het gerucht rond dat de markante boom binnenkort door de gemeenteraad vogelvrij zou worden verklaard.
Volledig scherm
PREMIUM
De bruine beuk in het Spijkerkwartier. Even ging het gerucht rond dat de markante boom binnenkort door de gemeenteraad vogelvrij zou worden verklaard. © Rolf Hensel

Actie tegen kap historische beuk ontketent discussie: hoe moeten bomen in Arnhemse binnenstad worden beschermd?

ARNHEM - Arnhemse politici worstelen met de wijze waarop ze in de stad de bomen willen beschermen. Woensdag zijn ze opnieuw aan zet. Onder Arnhemmers die op de bres staan voor het groen in de stad groeit intussen de onrust.

5 reacties

 • Karel Koning

  2 jaar geleden
  @joan sas: Je vergeet die twee historische schepen aan de Rijnkade die 24/7/365 hout stoken. En bij verkeerde windvlagen een mist de huizen inblaast. En de twee sisha lounges die buiten kooltjes stoken zodat aanwonenden ook mogen genieten van veel mierenzoette geuren.
 • bart verplak

  2 jaar geleden
  Arnhem was vroeger een groene stad.
 • joan sas

  2 jaar geleden
  "Nee, tenzij" wordt "ja, mits"; achteraf kijken of het mocht. Die boom is al openhaardhout tbc 'gesmoord' foutstoken, opdat luchtverontreiniging in Arnhem stijgt. Er is een milieuzone, maar foutstokers op woonboten vallen niet onder Bouwbesluit. 50% van gif in lucht is van foutstook in Utrecht. In Arnhem is dat meer, want de gifrook van woonboten komt zo laag vrij dat het niet verdund. Rook blijft hangen op neushoogte en drijft bij ZW-wind naar centrum [de milieuzone in]. Het mag en kan hier!!
 • joan sas

  2 jaar geleden
  Op park Petersburg gaat men het bos 'opfrissen', zeggen nieuwe eigenaren. Een bos-oogster/harverster/loging-machine doet ca 25 sec over vellen + ontstak + zagen in stukken van een volgroeide naaldboom. [zie YouTube]. Raad van Arnhem vertrouwt op 'gezond verstand' en goede-wil van bewoners. Bij velen staat dat gezond-verstand in het standje 'geld-verdienen' [WINST]. Mag je uitgaan van 'goede-wil' van 80% of drang "wijk-voor-rijk" van 20%, of zo. Gevelde boom is onomkeerbaar. Gasverbruik stijgt!!!
 • Karel Koning

  2 jaar geleden
  De wooncrisis zorgt voor rare sprongen. Maar ook wethouder Bouwkamp doet dit al vier jaar als het gaat om natuur. Een Boom Kwaliteit Team moest het gaan verduidelijken. Echter de voorzitter is GroenLinks partijdig en niet neutraal te noemen. De gewone man/vrouw werd door hem al direct direct buitengesloten. Transparantie en participatie kennen Bouwkamp en GroenLinks geheel niet. En dat is zeer schadelijk voor onze Arnhemse natuur.