Margriet van der Woerd.
Volledig scherm
Margriet van der Woerd. © Istar Verspuij

Actie The Good Million stopt bij 72 mille

ARNHEM - De Arnhemse Margriet van der Woerd is er niet in geslaagd in twintig weken tijd een miljoen euro te vergaren voor de Stichting Bootvluchteling. De teller van haar actie is na veertien weken blijven steken op 72.000 euro.

Van der Woerd had zich ten doel gesteld om via actie The Good Million in twintig weken tijd een bedrag van 1 euro tot een miljoen te laten groeien door het iedere week via acties te verdubbelen. Daar is ze uiteindelijk veertien keer in geslaagd.  

Afgelopen maandag besloot ze de uitdaging te stoppen, toen het niet lukte de stand op de voor dat moment beoogde 108.000 euro te krijgen. 

Lesbos

Het bedrag dat nu is binnengehaald, loopt overigens nog op. ,,Er komen namelijk nog steeds giften binnen van mensen die willen doneren'', zegt Van der Woerd. Het geld is bestemd om de Stichting Bootvluchteling te ondersteunen bij het werk in de opvangkampen op het Griekse eiland Lesbos.  

Onder de acties voor The Good Million was de optie om een door schrijfster Lydia Rood gemaakt persoonlijk verhaal te kopen. Ook een tapas-party, een masterclass van crypto-miljonair Livaneli Yildiran en een e-hulpconsult van een opvoedingscoach behoorden tot de mogelijkheden. 

Dankbaar

Van der Woerd is deze week bij de Stichting Bootvluchteling langs geweest om de stand van zaken door te nemen. ,,Met onze bijdrage kunnen ze de psychosociale hulp die ze in de kampen bieden aan vluchtelingen met vijf maanden verlengen. Ze zijn enorm dankbaar, want de Stichting is een kleine organisatie, die de donaties ziet teruglopen nu de bootvluchtelingen minder in het nieuws zijn.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.