Volledig scherm
Dave Gerrits (l) en Heidi Hooiveld (r) met hun zoon Daan. © Marnix ten Brinke

Actie voor rolstoelbus Daan uit Arnhem

VideoARNHEM - Dave Gerrits en Heidi Hooiveld uit Arnhem zijn een crowdfundingscampagne begonnen om een rolstoelbus te kunnen financieren voor hun meervoudig gehandicapte zoon Daan. 

Het leven van het in de wijk Rijkerswoerd woonachtige gezin draait 24 uur per dag om de vierjarige jongen, die is behept met een zeldzame chromosoom 8 afwijking. 

Afhankelijk

Om er zoveel mogelijk voor hem te zijn, zegden zijn ouders hun reguliere baan op. Ze huren zichzelf via een persoonsgebonden budget in als zorgverlener voor hun kind. ,,Hij is totaal afhankelijk van ons'', legt moeder uit. 

Vier keer in de week gaat Daan naar een medisch kleuterdagverblijf in Velp, voor het overige kopen de ouders met het pbg zorg aan huis in, voor een groot deel van zichzelf. Hooiveld: ,,Wij kunnen zo net rondkomen.''

Quote

Hij is totaal afhanke­lijk van ons

Heidi Hooiveld over haar zoon Daan

Daan moet regelmatig worden vervoerd naar specialisten voor onderzoek. Omdat hij steeds zwaarder wordt om in en uit de auto te tillen en omdat hij onrustig wordt van het gesjouw willen zijn ouders een bus kopen waarin hij met rolstoel en al kan worden vervoerd. 

Op wieisdaan.nl leggen ze uit waarom ze daar geld voor inzamelen. Hooiveld: ,,Liever deden we dat niet, maar we hebben zo'n bedrag gewoon niet en de ziektekostenverzekering vergoedt alleen hulpmiddelen in huis.''  

Tot degenen die tot op heden hun steun aan de campagne betuigden, behoort de Arnhemse artiest Aristakes. Na een optreden in Geldrop stond hij een deel van de recette af.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.