Volledig scherm
De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. © ANP

Adviseur licht HAN op voor twee ton

NIJMEGEN - De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is voor twee ton benadeeld door een ingehuurde adviseur. De man, een externe medewerker, heeft in de periode van 2011 tot en met 2016 te hoge bedragen gefactureerd en te veel kilometers gedeclareerd.

De adviseur werd ingehuurd door het servicebedrijf van de HAN en heeft bekend. De hogeschool heeft de rechter ingeschakeld om het geld terug te vorderen.

In maart kreeg het College van Bestuur voor het eerst vermoedens. Nadat een controller de zaak heeft onderzocht, is de Raad van Toezicht geïnformeerd en een gespecialiseerd onderzoeksbureau ingeschakeld. De fraudeur heeft volgens de HAN in zijn eentje gehandeld. 

Onopgemerkt

,,Het College van Bestuur is geschrokken van het feit dat dat de fraude gedurende meerdere jaren heeft kunnen plaatsvinden, zonder opgemerkt te worden’’, laat een woordvoerder weten. Bestuurder Diana de Jong: ,,We nemen dit voorval uiterst serieus en voeren maatregelen door die herhaling moeten voorkomen. Systemen waarin zzp'ers factureren zijn al bijgesteld.’’

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.