Volledig scherm
Het Arnhemse Paleis van Justitie. © ANP

Advocaat: ‘Uitbarsting in rechtszaal heeft geen gevolgen voor strafzaak F.’

ARNHEM - Advocaat Cem Polat is niet blij met de emotionele uitbarsting van zijn cliënt Varol F., dinsdagmorgen in de rechtbank Arnhem. ,,Maar ik begrijp het wel. Nadat hij twee maanden geleden te horen kreeg dat hij niet meer verdacht werd van moord of doodslag had hij gehoopt dat hij vandaag (dinsdag, EvdV) zou vrij komen.”

De rechtbank besliste anders. De Edenaar zit vast in verband met de dood van de 32-jarige Venezolaanse transgender Bianca in een woning aan de Johan van Oldenbarneveldtstraat in Arnhem. 

Deskundigen kwamen tot de conclusie dat niet F., maar een overdosis drugs de doodsoorzaak was van de prostitué. De Edenaar zou haar wel een klap hebben gegeven en haar vervolgens hebben bestolen. 

Strafproces

,,Ik denk niet dat zijn uitbarsting meeweegt in het strafproces. Hij heeft de rechter niet uitgescholden, maar alleen geroepen wat de uitspraak met hem deed. Hij heeft de rechter bovendien onderbroken tijdens de uitspraak. Dat is onbeleefd, had hij niet moeten doen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Eusebiuskerk zet zich schrap voor de drilboren: ‘Het lijkt wel oorlog hier’
    PREMIUM
    VIDEO

    Eusebius­kerk zet zich schrap voor de drilboren: ‘Het lijkt wel oorlog hier’

    ARNHEM - De Eusebiuskerk van Arnhem is dezer dagen het strijdtoneel van drilboren. ,,Het lijkt wel oorlog hier”, lachen de mensen die de grootscheepse restauratie van de kerk in gang hebben gezet vol ontzag. Het eerste gat voor de toekomstige ingang aan de zuidzijde op de Markt is al uitgehakt. Volgende week volgt de tweede gat voor de nieuwe ingang aan de noordzijde, tegenover restaurant Arnhems Meisje.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.