Het Arnhemse Paleis van Justitie.
Volledig scherm
Het Arnhemse Paleis van Justitie. © ANP

Advocaat: ‘Uitbarsting in rechtszaal heeft geen gevolgen voor strafzaak F.’

ARNHEM - Advocaat Cem Polat is niet blij met de emotionele uitbarsting van zijn cliënt Varol F., dinsdagmorgen in de rechtbank Arnhem. ,,Maar ik begrijp het wel. Nadat hij twee maanden geleden te horen kreeg dat hij niet meer verdacht werd van moord of doodslag had hij gehoopt dat hij vandaag (dinsdag, EvdV) zou vrij komen.”

De rechtbank besliste anders. De Edenaar zit vast in verband met de dood van de 32-jarige Venezolaanse transgender Bianca in een woning aan de Johan van Oldenbarneveldtstraat in Arnhem. 

Deskundigen kwamen tot de conclusie dat niet F., maar een overdosis drugs de doodsoorzaak was van de prostitué. De Edenaar zou haar wel een klap hebben gegeven en haar vervolgens hebben bestolen. 

Strafproces

,,Ik denk niet dat zijn uitbarsting meeweegt in het strafproces. Hij heeft de rechter niet uitgescholden, maar alleen geroepen wat de uitspraak met hem deed. Hij heeft de rechter bovendien onderbroken tijdens de uitspraak. Dat is onbeleefd, had hij niet moeten doen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.