Volledig scherm
Toekomstbeeld van het nieuwe 'versplein' van Presikhaaf, met rechts de Albert Heijn en achterin het midden de Aldi. © Wereldhave

AH Presikhaaf gaat na vertraging 7 maart verhuizen

ARNHEM - Supermarkt Albert Heijn opent op woensdag 7 maart voor het eerst de deuren van het nieuwe filiaal in winkelcentrum Presikhaaf. Vijf dagen eerder sluit de andere vestiging.

Supermarktmanager Robin Frank van Albert Heijn in Presikhaaf staat te popelen. ,,We zouden begin van dit jaar al open gaan, maar we hebben allemaal kunnen lezen, waarom dat niet is gelukt’’, blikt Frank terug op het protest van zo'n tweehonderd tegenstanders van bewonersgroep De Stoere Houtman. 

Tegenstanders

De bewoners waren niet zozeer tegenstander van de komst van de nieuwe supermarkten. De ontsluiting van parkeerplaats het Gildemeestersplein voor de winkel met de Lange Wal vonden de tegenstanders te gevaarlijk.

,,Inmiddels heeft de raad toestemming gegeven voor de ontsluiting van het plein. Dat gaat binnenkort gebeuren en kort daarna gaan we open’’, legt Frank uit.

Scannen

De nieuwe supermarkt is zo'n 250 vierkante meter groter dan de verouderde vestiging aan de andere kant van het winkelcentrum. ,,De nieuwste ontwikkelingen zullen we in de nieuwe winkel opnemen, zoals het zelf scannen van producten. Maar zullen we zelf vlees grillen in de winkel en bieden we schepvis aan’’, vertelt de manager. Schepvis? ,,Klanten kunnen zelf een bakje vullen met bijvoorbeeld garnalen.’’

Opening

Op vrijdag 2 maart om 17.00 uur sluit de oude supermarkt aan het Kramersgildeplein. Het personeel helpt bij de verhuizing en de inrichting van de nieuwe winkel die op woensdag 7 maart om 18.00 uur open gaat. Dan zal ook slijterij Gall&Gall open gaan. Wanneer nieuwe buurman Aldi de deuren opent is niet bekend. De supermarkt was niet bereikbaar voor commentaar. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.