Rijksbouwmeester Francesco Veenstra. ,,Een samenleving zal zich altijd ontwikkelen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Rijksbouwmeester Francesco Veenstra. ,,Een samenleving zal zich altijd ontwikkelen.” © Arenda Oomen Fotografie

‘Als Zeeland een badkuip wordt, vlucht iedereen in het westen dan naar Arnhem en Nijmegen?’

Nacht van de ArchitectuurARNHEM - Worden de hoge zandgronden van Arnhem en Nijmegen een toevluchtsoord voor Randstedelingen als de zeespiegel stijgt? Francesco Veenstra kent de stad, deed net een studie naar het gebied. De Rijksbouwmeester is donderdagavond een van de sprekers op de Arnhemse Nacht van de Architectuur.

10 reacties

 • Tom Veen

  1 maand geleden
  Over een aantal generaties gaar deze ramp gebeuren. Reken maar. Nederland is nu pas wakker aan het worden? Maar kom niet naar Arnhem of Nijmegen. Wees bereid Nederland op te geven en emigreer massaal naar Noorwegen. De echt visie voor de toekomstige generaties, bereid voor emigratie. Werk nu aan economische banden met Noorwegen die wil ons helpen. In Arnhem Nijmegen kunnen we niet dit ondervangen en de Veluwe is belangrijk voor ons klimaat. Hou drogen voeten en de hoofd koel.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Woon in een polder 5 meter onder NAP. Wij hebben een prima door ons gekozen waterschapsbestuur en nooit natte voeten of plassen op straat.
 • Gerard Boesveld

  2 maanden geleden
  Onlangs nog in Portugal geweest waarbij opgravingen gevonden zijn waaruit blijkt dat de zee veel verder landinwaarts heeft gelegen dan nu het geval is en er zijn nog duizenden voorbeelden te vinden dat vroeger de zee hoger stond en dan nu piepen over de stijging van de zeespiegel?? We worden met zijn allen ongelooflijk bij de neus genomen door de “groene” wereld verbeteraars.
 • HJ jacobs

  2 maanden geleden
  aan de randen van een industrie terein, is vaak nog heel veel bouwgrond over, misschien iets om huizen te bouwen ?
 • Marie-Louise Walter

  2 maanden geleden
  Als je dan voor het wassende water moet vluchten doe het dan goed en gaecht veel hogerop wonen

In samenwerking met indebuurt Arnhem