Volledig scherm
Een bewoner van Casimirstate in de Arnhemse wijk Presikhaaf laat de schade in zijn meterkast zien. © foto Marc Pluim

Angst leidt tot zwartboek over flat Casimirstate in Arnhem

ARNHEM - Lekkende waterleidingen, scheuren in tegels, verzakkende gevelpanelen, kapotte liften, rottende dorpels, een lekkend dak. Het zijn enkele van de lange lijst gebreken aan het complex Casimirstate in Arnhem. Bewoners hebben ze woensdagmiddag gebundeld in een zwartboek overhandigd aan huisbaas Vivare.

Het gebouw aan de Ernst Casimirlaan bij station Arnhem Presikhaaf telt 81 woningen. In het zwartboek, mede opgesteld in samenwerking met politieke partij SP, spuien 66 huurders hun ongenoegen. Ongenoegen dat ze al in december 2016 uitten in De Gelderlander.

,,De beloften die Vivare destijds deed, zijn niet waargemaakt. Het is schandalig", zegt Sarah Dobbe, kandidaat-raadslid voor de SP. In het zwartboek verwijten de veelal oudere en soms hoogbejaarde bewoners de corporatie een 'zeer laconieke, ongeïnteresseerde houding'.

Angst 

Dobbe constateert angst onder de bewoners. Zij zien structurele problemen met lekkende waterleidingen in het dertig jaar oude gebouw en vrezen dat ook lekkages zullen ontstaan in gasleidingen, met alle gevolgen van dien.  ,,Mensen zijn boos, maar ook bang", zegt de SP-politicus.

Vivare zelf vindt het 'heel vervelend dat het zover heeft moeten komen', maar ook dat de beloften van eind vorig jaar wél zijn ingelost. ,,Destijds waren er vooral klachten over de veiligheid van het complex. Daar hebben we onderzoek naar laten doen en daaruit bleek dat het gebouw constructief veilig is", zegt een woordvoerder.

Quote

Destijds waren er vooral klachten over de veiligheid van het complex

Repareren

Naar aanleiding van klachten over onderhoud is een plan gemaakt voor bijvoorbeeld schilderwerk en het repareren van plaatwerk. Dat staat op de agenda voor begin volgend jaar, aldus de woordvoerder. ,,Dat is vooral buitenwerk. Nu horen we veel klachten over de situatie ín de woningen. We kijken of we dat in het onderhoud kunnen meenemen."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.