Volledig scherm
Balletjespistool.

Anonieme tip leidt politie Renkum naar vuurwerk en illegale wapens

RENKUM - Bij een huiszoekingen in Renkum zijn woensdagochtend illegaal vuurwerk, balletjespistolen en een stroomstootwapen gevonden. 3 Renkumers van 16, 20 en 26 jaar oud zijn aangehouden.

De politie kwam de 3 op het spoor na een anonieme tip. Die leidde naar het huis van een 16-jarige jongen uit Renkum. Bij hem werden een balletjespistool en 2 illegale messen gevonden. Balletjespistolen zijn vaak niet van echte wapens te onderscheiden en vallen daarom onder de wapenwet.

Cobra
Bij een 26-jarige plaatsgenoot vond de politie bij een huiszoeking illegaal vuurwerk, waaronder nitraatbommen en zogenoemde Cobra 6-bommen. Ook de 26-jarige had een balletjespistool in huis. Na de aanhoudingen meldde een 20-jarige Renkumer zich op het politiebureau. Ook hij had 2 nepwapens en leverde bovendien een stroomstootwapen in.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.