Volledig scherm
Archeologen afgelopen zomer aan het werk buiten de Eusebiuskerk. Volgende maand gaan ze binnen aan het werk. © Marc Pluim

Archeologen op zoek naar botten in de Eusebiuskerk

ARNHEM - Archeologen gaan begin november proefsleuven hakken in de Arnhemse Eusebiuskerk, om te bezien of er onder de vloer nog menselijke botten liggen. De Stichting Eusebius Arnhem wil de bestaande opslagkelder vergroten, maar moet dan wel weten of er nog restanten liggen van de talrijke graven die in vroeger dagen in de kerk hebben bestaan.

Het is niet bekend of die zijn geruimd na de verwoesting in de oorlog en de wederopbouw. ,,Vinden we de skeletten nog op hun oorspronkelijk plek, dan moeten we een flink archeologisch traject in’’, zegt Petra van Stijn, directeur van de Eusebius.

Rondom de kerk zijn afgelopen zomer door archeologen ook historische graven geruimd, voorafgaande aan de aanleg van de nieuwe Jansbeek. Het is de bedoeling de aangetroffen menselijke resten op den duur in of bij de kerk opnieuw een waardige plek te geven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.