Archeologen afgelopen zomer aan het werk buiten de Eusebiuskerk. Volgende maand gaan ze binnen aan het werk.
Volledig scherm
Archeologen afgelopen zomer aan het werk buiten de Eusebiuskerk. Volgende maand gaan ze binnen aan het werk. © Marc Pluim

Archeologen op zoek naar botten in de Eusebiuskerk

ARNHEM - Archeologen gaan begin november proefsleuven hakken in de Arnhemse Eusebiuskerk, om te bezien of er onder de vloer nog menselijke botten liggen. De Stichting Eusebius Arnhem wil de bestaande opslagkelder vergroten, maar moet dan wel weten of er nog restanten liggen van de talrijke graven die in vroeger dagen in de kerk hebben bestaan.

3 reacties

 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Dat is ook gebeurd. En daarna zijn ze met de bouw van het Filmhuis begonnen. Misschien is de stijl daarvan niet de jouwe, maar het kerkplein gaat er in elk geval flink op vooruit, nu het niet meer zo'n kil tochtgat is. 
 • Theo

  5 jaar geleden
  Het valt niet uit te sluiten dat men op meer cq iets anders stuit bij het onderzoek. Mogelijk de resten-vloer-van de eerste kerk uit de 8e eeuw ? Of het pre-christelijke heiligdom dat daar vermoedelijk nog eerder was ? Er moet in Arnhem nog veel ouds ONDER oude kelders zitten-die kelders lagen ooit op straatniveau maar door "afval" kwam dat niveau steeds hoger te liggen.
 • dLW

  5 jaar geleden
  Had maar een kelder buiten de kerk gegraven, vóór de bouw van dat afschuwelijk nieuwe gebouw wat een bioscoop moet worden.

In samenwerking met indebuurt Arnhem